2024년 3월 고2모의고사 변형문제

2024년 3월 고2 모의고사 35번 변형문제

목동미키박영어 2024. 4. 12. 14:58
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2024년 3월 고2 모의고사 35번

 

 

 

 

 

 

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2024년 3월 고2 모의고사 35번 

 

 

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2024년 3월 고2 모의고사 35번

 

 

 

 

 

 

2024년 3월 고2 모의고사 35번 변형문제 1번

다음 밑줄 친 부분 중 어법상 어색한 것은?

 We are the only species that seasons its food, deliberately altering it with the ①highly flavored plant parts we call herbs and spices. It’s quite possible that our taste for spices has an evolutionary root. Many spices have antibacterial properties — in fact, common seasonings such as garlic, onion, and oregano inhibit the growth of almost every bacterium ②tested. And the cultures that make the heaviest use of spices — think of the garlic and black pepper of Thai food, the ginger and coriander of India, the chili peppers of Mexico — come from warmer climates, ③where bacterial spoilage is a bigger issue. In contrast, the ④most lightly spiced cuisines — those of Scandinavia and northern Europe — are from cooler climates. Our ⑤unique human attention to flavor, in this case the flavor of spices, turns out to have arisen as a matter of life and death. 

 

 

정답은?

 

 

 

 

 

 

 

 

⑤uniquely

 

 

 

2024년 3월 고2 모의고사 35번 변형문제 2번

다음 밑줄 친 부분 중 문맥상 어색한 것은? (원문 일부 변형 문제입니다.)

 We are the only species that seasons its food, deliberately altering it with the highly flavored plant parts we call herbs and spices. It’s quite possible that our taste for spices has an evolutionary root. Many spices have antibacterial properties — in fact, common seasonings such as garlic, onion, and oregano ①hinder the growth of almost every bacterium tested. And the cultures that make the ②most extensive use of spices — think of the garlic and black pepper of Thai food, the ginger and coriander of India, the chili peppers of Mexico — come from warmer climates, where bacterial ③spoilage is a bigger issue. In contrast, the most ④mildly spiced cuisines — those of Scandinavia and northern Europe — are from cooler climates. Our uniquely human attention to flavor, in this case the flavor of spices, turns out to have ⑤perished as a matter of life and death. 

 

 

정답은?

 

 

 

 

 

 

 

 

⑤perished (소멸되었다)-> arisen 

 

참고 :

①hinder (원문 : inhibit )

②most extensive  (원문 : heaviest )

③spoilage  (원문 그대로 출제)

④mildly  (원문 : lightly )

 

 

 

 

2024년 3월 고2 모의고사 35번 변형문제 3번

다음 글에 이어질 글의 순서를 정하시오.

 We are the only species that seasons its food, deliberately altering it with the highly flavored plant parts we call herbs and spices. It’s quite possible that our taste for spices has an evolutionary root.

 

(A) In contrast, the most lightly spiced cuisines — those of Scandinavia and northern Europe — are from cooler climates. Our uniquely human attention to flavor, in this case the flavor of spices, turns out to have arisen as a matter of life and death. 

(B) Many spices have antibacterial properties — in fact, common seasonings such as garlic, onion, and oregano inhibit the growth of almost every bacterium tested.

(C) And the cultures that make the heaviest use of spices — think of the garlic and black pepper of Thai food, the ginger and coriander of India, the chili peppers of Mexico — come from warmer climates, where bacterial spoilage is a bigger issue.

 

 

 

정답은?

 

 

 

 

 

 

 

 

(B)-(C)-(A)

 

 

 

2024년 3월 고2 모의고사 35번 변형문제 4번

다음 빈칸에 들어갈 가장 알맞은 것은? (원문 전체 변형 문제입니다.)

We are the only species that enhances food with herbs and spices, possibly due to evolutionary reasons. Many spices possess antibacterial properties, with common seasonings like garlic, onion, and oregano inhibiting the growth of most bacteria. Cultures heavily reliant on spices, like Thai, Indian, and Mexican, originate from warmer climates where bacterial spoilage is a significant concern. Conversely, lightly spiced cuisines from Scandinavia and northern Europe stem from cooler climates. Our unique focus on flavor, particularly spices,                         
① seems to have thoroughly reflected one's tastes and preferences

② seems to be the product of a fusion of local characteristics and unique culture

③ appears to have evolved as a survival mechanism

④ This can be said to be the product of mankind's spirit of challenge overcoming the climate

⑤ can be said to represent the food that is native to the country

 

 

 

정답은?

 

 

 

 

 

 

 

 

③ appears to have evolved as a survival mechanism

③ 생존 메커니즘으로 진화한 것으로 보인다

 

참고 :

① seems to have thoroughly reflected one's tastes and preferences

이것은 철저히 자신의 취향과 기호가 반영되었던 것으로 보인다

② seems to be the product of a fusion of local characteristics and unique culture

이것은 지역적 특색과 고유한 문화가 융합되어 이루어진 산물인 것 같다

④ This can be said to be the product of mankind's spirit of challenge overcoming the climate

이것은 기후를 극복하는 인류의 도전 정신의 산물이라 할 수 있다

⑤ can be said to represent the food that is native to the country

이것은 그 나라 고유의 음식을 나타낸다고 할 수 있다

 

 

2024년 3월 고2 모의고사 35번 변형문제 5번

다음 글의 내용을 한 문장으로 요약하고자 한다. 빈칸 (A), (B)에 들어갈 말로 가장 적절한 것은?

 We are the only species that seasons its food, deliberately altering it with the highly flavored plant parts we call herbs and spices. It’s quite possible that our taste for spices has an evolutionary root. Many spices have antibacterial properties — in fact, common seasonings such as garlic, onion, and oregano inhibit the growth of almost every bacterium tested. And the cultures that make the heaviest use of spices — think of the garlic and black pepper of Thai food, the ginger and coriander of India, the chili peppers of Mexico — come from warmer climates, where bacterial spoilage is a bigger issue. In contrast, the most lightly spiced cuisines — those of Scandinavia and northern Europe — are from cooler climates. Our uniquely human attention to flavor, in this case the flavor of spices, turns out to have arisen as a matter of life and death. 

Human's use of spices, possibly            [A]              driven, varies with climate, influencing culinary preferences and               [B]                  .

          [A]                                  [B]
① culturally                         taste

② internationally                 flavor

③ regionally                        atmosphere

evolutionarily                  survival

⑤ situationally                    cultures

 

 

정답은?

 

 

 

 

 

 

④ evolutionarily                  survival

Human's use of spices, possibly evolutionarily driven, varies with climate, influencing culinary preferences and survival.
인간의 향신료 사용은, 아마도 진화적으로 이끌려, 요리 선호도와 생존에 영향을 미치면서, 기후에 따라 달라진다.

 

 

 

 

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2024년 3월 고2 모의고사 36번 변형문제

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